Премијерка Цвијановић: Показали смо како се брине за грађане

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је најважнији резултат садашње Владе што је задржала функционалност и оперативност републичког буџета, те успјела да повећа плате буџетских корисника и пензије.

„То нису велики помаци у смислу финансијске користи ових категорија, али је ово велики искорак ако се има у виду свјетска економска криза којој је Српска изложена. Задовољна сам и што смо успјели да измиримо затечене обавезе према пољопривреди“, рекла је Цвијановићева.

Она је за Радио „Нес“ изјавила да се Влада успјешно изборила и са политичким изазовима, међу којима су спречавање рушилачких демонстрација у Републици Српској, што се у фебруару дешавало у Федерацији БиХ.

„Сигурна сам да ниједан грађанин Републике Српске никада не би волио да види да иједна њена институција гори, и оно што нас дијели од остатка БиХ је да сваки грађанин Српске њу заиста воли“, рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је изразила задовољство што буџетска давања нису каснила, као и чињеницом да ће се ове године привести крају велики програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

„Поносна сам и што једини у регији низ година задржавамо политику ниских трошкова студирања, а упркос кризи и поплавама, једини у регији градимо капацитете студентског смјештаја“, рекла је Цвијановићева.

Премијерка Српске је навела да се четврти павиљон Студентског центра у Бањалуци гради, док ће студентски домови на Палама ускоро бити на располагању корисницима.(Срна/СНСД.инфо)