Недопустиве увреде на скупу Савеза за промјене

Предсједник Извршног одбора СНСД Небојша Радмановић оцијенио је да поједине политичке партије потпуно руше углед и дигнитет изборног процеса и као примјер навео недавни предизборни скуп Савеза за промјене у Требињу током којег су се чуле недопустиве увреде.

Радмановић је истакао да је то недопустиво, те да су на то требали реаговати органи у БиХ, као што је Централна изборна комисија БиХ.

„Вријеђање читавог једног пола, вријеђање људи персонално, просто је невјероватно и недопустиво. То морамо кажњавати. Индикативно је да нико од међународних представника и врха опозиције није реаговао“, рекао је Радмановић за РТРС.

Он је позвао да се изборима приступи у складу са демократским стандардима, јер је Република Српска стабилна државотворна јединица којој не требају ексцеси због неких који немају више времена за борбу за власт.

„Немају времена неки из опозиције који се, по ко зна који пут кандидују за иста мјеста и никако да схвате да их грађани неће, него упорно покушавају да лажима и оваквим увредама добију одређене политичке поене“, сматра Радмановић.

Предсједник Извршног одбора је нагласио да се демократска атмосфера у БиХ може задржати радом институција, гдје свако треба да ради свој посао, те да контролни органи у Српској и БиХ функционишу, али морају имати повећан степен приправности.

Коментаришући квалификацију појединих медија „да су донски козаци, који су као умјетничка група дошли у Српску руски обавјештајци и специјалци“, Радмановић је оцијенио да је срамотно за Српску да дође у ситуацију да тако буде представљена прича о једној пријатељској и културној посјети.

„Они су јуче на Тргу Крајине у Бањалуци показали шта знају и зашто су дошли. Инсинуације да је ријеч о нечему другом су ван памети“, истакао је Радмановић.

Он је оцијенио да опозиција у предизборној кампањи није ништа важно показала, док је СНСД показао фасцинантне резултате, као што су изграђене болнице, дворане, школе и други објекти.

Радмановић је навео да СНСД има концепт који се прије свега односи на политичку стабилизацију у односу према Сарајеву, односно стална заштита интереса Српске у Сарајеву.

Он је додао да је важна и фискална стабилизација у Републици Српској што је СНСД показао да може постићи, као и развој инфраструктуре, енергетског сектора и пољопривреде.

Радмановић је позвао грађане да изађу на изборе, те напоменуо да је то битка између „оних који су за јаку и чврсту Српску, која је у оквиру Дејтона самостална у БиХ, и оних који мисле да таква Српска не мора да буде и да се може договарати у Сарајеву“.

Он је закључио да је важно да БиХ избјегне мијешање међународног фактора.(Срна)